5 Haziran 2014 Perşembe

Bangkok’tan Phuket’e geçiyoruz



7 Mayıs Phuket

Bangkok’tan ayrılacağımız 7 Mayıs sabahı saat 09.00 gibi kahvaltılarımızı yapmış, Phuket’e gidecek 11.30 uçağı için Don Mueang Havalimanı’na gitmek üzere lobide hazırdık.

Büyük çantalarımızı otelin emanetine bıraktığımızdan yanımızda sadece 1 haftalık ihtiyaçlarımızı doldurduğumuz küçük çantalarımız vardı. Ağır yükümüz olmadığı için taksi konusunda acele etmedik ve taksimetreli taksiyi buluncaya kadar  her gelen taksiyi durdurduk J ve önümüzden gelip geçen onlarca taksiden sonra sonunda taksimetreyi açmayı kabul eden bir amcanın arabasına binip yola çıktık.

Yolda amca otoyoldan giderse daha hızlı gideceğini ama bunun için 600 Baht daha vermemiz gerektiğini söyleyince hepimiz bir anda donup kaldık! Allah’tan aklımıza saate bakmak geldi de daha vaktimiz olduğunu ve aceleye gerek olmadığını fark edip “yok vaktimiz var, normal yoldan gidebilirsiniz ”diyebildik ve böylece son anda otoyola girmek yerine normal yola sapabildik. Eğer hızlı karar veremeyip otoyola girmiş olsaydık amca bize ”artık çok geç zaten otoyola girdim çıkamam; mecbur 600 B daha vereceksiniz” diyip kestirip atacaktı!!.

Valla bunlar çok fenalarL amca mamca fark etmiyor tam yola çıkmış bir yere yetişmeye çalışıyorken pat diye böyle bir şey söyleyip yolcuyu gafil avlamaya çalışıyorlar.  Her ihtimali göz önünde bulundurup tuzaklara düşmemek için erken yola çıkmakta ve sürekli uyanık olmakta(biliyorum çok yorucu ama) fayda var J

Kaosan Road’dan Don Muaeng Havaalanı’na varmamız 40 dk sürdü ve toplam 215 Baht tuttu. Taksimetre çalıştırmayı reddeden taksicilerin teklifi ise 600 Baht’la başlayıp en son 400 Baht’a düşmüştü. Trafik çok yoğun değildi ama yoğun bile olsa sanıyorum 300-350 Baht’ı geçmezdi.

Havalimanında çok beklemedik; geceden uçuş kartlarımızı aldığımız için hemen çantalarımızı teslim edip içeriye geçtik. Uçağımız tam zamanında kalktı ve  Phuket Havalimanı’na indiğimizde saat 12.45’ti.

Bizim gibi ilk gelenler için burada Phuket’te son derece sıcak bir karşılama olduğunu söyleyebilirim. Bagajınızı alır almaz etrafınızı tur simsarları sarıyor. En popüler turlar Phi-Phi Adası ve James Bond Adası turları.. Hemen ellerindeki hesap makineleriyle pazarlığı başlatıyorlar ve eğer anlaşır da turu satın alırsanız, sizi alıp otelinize kadar da bedava gönderiyorlar.

Zaten bu nedenle, çıkışta önce hiç taksici görmüyorsunuz. Eğer birinci aşamadan geçer de tur satın almayıp dışarı çıkarsanız, o zaman taksici veya dolmuşcu tacizi başlıyor. Minivanlar kişi başı 200 Baht istiyorlar ama dolmadan kalkmadıklarından biraz beklemek gerekiyor. Taksiler ise pazarlığı 1200 Baht’tan açıp sonunda 900 Baht’a kadar iniyorlar.

Biz hem yükümüz ağır olmadığından hem de bu fiyatları beğenmediğimizden, biraz yürüyüp havaalanının dışına çıktıktan sonra taksi bakmaya karar verdik. Önce taksimetreyi açmayı kabul eden ama daha sonra taksimetreyi kapatıp “sabit fiyat ne vereceksiniz” diyen taksi şoförümüzle pazarlık biraz uzun sürdü ve galiba kendisini biraz kızdırdık ama sonuçta bizi Karon Beach’te kalacağımız otelin kapısına kadar getirdi ve sadece 600 Baht ödedik.

Tur teklifleri konusuna tekrar dönecek olursam, en popüler turlar olan James Bond ve Phi-Phi Adası turlarının fiyatları sezonda 3000 B civarında. Sezon sonu olması dolayısıyla fiyatlar zaten yarı yarıya düşmüş durumda. Bütün plajlarda onlarca tur acentesi var ve hepsi de aynı turlar için bilet satıyorlar. Bilet fiyatları katılımcı sayısına, tekne türüne ve gidilecek yer sayısına bağlı olarak değişiyor tabii ama pazarlık da çok önemli. İyi fiyat nedir derseniz James Bond Adası turu için 900 Baht “iyi fiyat” diyebilirim. Turda yemek, meyve, kano, rehber, çay-kahve-su-kola ücretsiz, ayrıca sabahtan otelden alınıp akşam da aynı şekilde bırakılıyorsunuz.

Biz bu turda gün boyu son derece keyifli yerler görüp gezip eğlendik, hem yemeklerden hem de genel anlamda diğer hizmetlerden memnun kaldık. Rehberlerin sayısıyla ilgi ve alakaları yeterliydi, teknede toplam 50 kişi kadardık ve rahatsız olduğumuz hemen hiçbir şey yaşamadık; tam tersi verdiğimiz her kuruşa fazlasıyla deydi diyebiliriz.

Bu tekneler sezonda 250-300 kişiyle tur yapıyorlar. Sezon sonu olmasından dolayı ancak 50 kişiyle yola çıkabildiklerinden tabii ki daha ferah ve rahat rahat gezmiş olduk; sezon içinde olsa bu teknelerin içinde onca insanla tur yapmak sanıyorum bu kadar keyifli olmaz, ne gidilen yerden, ne de denizden zevk alınabilirdi.

Buraya kadar hep yolculuk ve tur konusunda yaşadığımız sorunlarla ilgili yazmak durumunda kaldım çünkü her yerde o kadar çok tuzak var ki insan ister istemez paronayak oluyorL; bu arada arkadan gelecekleri uyarmayı da vazife gibi görüyor. Bir faydası olabilirse ne mutlu bizeJ

Kata Noi Beach

Kata Noi Beach ile Chalong beach arasındaki manzara
noktasından Karon, kata ve kata Noi Plajları

Cape Panwa ..Phuket'in en güney ucundaki burun

Raya ve Khai Ada turları için özel tekne kiralanan Chalong Beach

Kata Plajı akşam yemeklerimizden
Chalong Beach
Patong Beach
Patong Beach
Patong Beach
Surin Beach
Seam Sing Beach
Self-servis pompalardan yakıt ikmali
Nai Torn Beach'te fırtınaya yakalandık
Dikkat fil çıkabilir!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder