17 Kasım 2019 Pazar

Ukrayna gezi notları; Kharkiv 2. gün



8 Kasım 2019 Kharkiv

Bugünkü en ilginç  noktamiz Cinsel Kültürler Tarihi Muzesi'ydi. Müze Kharkiv’in Mironositskaya bölgesinde yer alıyor. Dünyada cinsel kültüre dayalı, cinsellik alanındaki eğitim ve öğretim faaliyetlerini sağlayan, Ukrayna topraklarındaki tek müze olan müze, 1999’da, Kharkiv Tıp Akademisi Seksoloji Bölümü çalışanları tarafından açılmış. Müzede bulunan 10 odada, Yunanistan, Roma, Hindistan, Japonya, Çin, Avrupa, Amerika ve Afrika cinsel kültürlerini temsil ediliyor. Her bir odada ülkenin cinsel kültürü yansıtılıyor. Ziyaret için 18 yaş sınırı bulunan müzede, evlenmek isteyen gençlere ve evli çiftlere eğitim hizmeti verilebiliyormuş.

Diğer noktalar Termometre Meydanı veya Anayasa Meydanı, Ukrayna Tarihi Müzesi, Announciation Katedrali, Aşk anıtı, Mirror Stream'di.

Mevsim olarak turistik sezon olmadığından olsa gerek Mirror Stream de dahil şehrin bütün çeşmelerinin suyu kesikti. Herhalde bakıma aliniyorlar; zira Mirror Stream'in yerinde bariyerlerle çevrilmiş bir inşaat görüntüsü vardı.

Eğer siz de benim gibi kalabalık olmayan ve hem uçak hem de konaklama fiyatlarının uygun olduğu sezon başı veya sezon sonu dönemlerde gezmeyi sevenlerdenseniz  Kharkiv için Eylül-Ekim'i geçirmeyin derim.

Soğuğu ciddi soğuk Kharkiv'in. Özellikle güneş kaybolduktan sonra keskin bir hal alıyor. Bugünü biraz kısa kestik o yüzden ve tren saatine kadar Hostel Sana'nin mutfağında kahve içip internetteki işlerimizi yaparak vakit geçirdik.

Kharkiv için genel olarak birşey söylemek gerekirse;
Bahar aylarında dolu dolu 2 günde gezilebilecek huzurlu bir şehir diyebilirim. Ukrayna'nın diğer şehirleri gibi yemyeşil, Kiev'e göre daha ucuz, daha sakin ve Cinsel Kültürler Tarihi Müzesi de gelmişken mutlaka görülsün tabii.

Shevchenko Parkı &Ukraynalı sanatçıların heykelleri


İkinci gün çerçeveyi doldurdum; "herşey sanat için" :))

Şehrin göbeğinde Shevchenko Parkı

Aşk anıtı


Cinsel Kültürler Tarihi Müzesi



Afrodizyaklar





Termometre Meydanı


Anayasa Meydanı

Ulusal Tarih Müzesi



Anunciation Katedrali





Kulinichi'de iste mükellef kahvaltı ister böyle atıştırmalık hepsi var 



İlk kolon trenin geleceği peron,ikincisi tren numarası, sonraki trenin adı ve en son kolonlar da gara varış ve kalkış saatleri











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder