15 Kasım 2019 Cuma

Ukrayna gezi notları; Kiev 3. gün


Kiev 4 Kasım 2019

Ukrayna seyahatimizde 5 gün ayırdığımız başkent Kiev'deki 3. günümüzü bitirdik. Seyahatte herşey nasıl da yoğun yaşanıyor ve genelde çabucak akıp giden zaman nasıl da yavaşlıyor ??

Bugünkü fotoğraflar Kiev'in yaklaşık 12 km kadar dışındaki bir açık hava müzesine ait. Tam adı : Museum of Folk Architecture & Life of Ukraine.

Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu olan ve geleneksel Ukrayna mutfağının tüm ürünlerinin de bulunduğu müze 1,5 km2'lik alanıyla dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri.  Evler, kiliseler, değirmenler, eğlence alanları, hediyelik eşya stantları, restorantlar.. 19.yy'dan başlayıp 16. yy'a kadar giden ve o dönemdeki köy yaşantısını anlatan tüm objeler gerçekten görülmeye değer. Ukrayna'yı tanımak ve anlamak için güzel bir fırsat.

Havanin güzel olmasi büyük şanstı.    Hem eğlendik hem de temiz havada ve kırsalda olmanın tadını çıkardık.

Bu arada binilmesi gereken otobüsün numarası 507. Kalabalık gruplar için  Bolt yada Uber de uygun tabii ama eğer otobüsle gitmek isterseniz fiyatı kişi başı 8 UAH.  Olimpiska metro durağına gidip 507 no'lu otobüse binerseniz bu açık hava müzesinin  tam önüne kadar gidebilirsiniz. Giriş 100 UAH (25 TL) ama kesinlikle değer.










































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder