24 Şubat 2014 Pazartesi

Coron`dan adalara tekne turlari


22-23 Şubat Coron Adası

Busuanga Adası’na gelmenin uçak dışında bir yolu daha varmış; Manila’dan buraya haftada iki gün büyük yolcu vapuru kalkıyormuş. Günlerden biri Pazar demek ki ki, bugün Banol Adası’nda yüzerken gelen vapuru gördük. Hakikaten kocaman bir gemi, yüzlerce yolcu taşıyacak kapasitede. Genelde yerli halk bu vapuru tercih ediyormuş.

Busuanga Adası’nın merkezi olan Coron’da plaj olmadığından, yüzmek için mutlaka tur tekneleriyle karşıdaki Coron Adası’na veya etraftaki küçük adaların plajlarına gitmek gerekiyor. Bunun için ya paket turlardan almak lazım ya da özel tekne kiralamak. Tur fiyatları gittiği yerlere göre değişmek kaydıyla 650 Peso ile 1500 Peso arasında değişiyor.

Fiyata öğle yemeği, meyve ve gidilen plaja ödenecek giriş ücreti dahil. Bizdeki Ayvalık veya Akçay tekne turları gibi; bir yerde belli bir süre kalınıp sonra diğer noktaya geçiliyor ve tüm gün böyle devam ediyor.

Biz 2 gündür tekne kiralıyoruz; böylece istediğimiz yerde hem daha uzun kalabiliyoruz, hem canımız isterse dönebilme imkanımız var hem de o kadar kalabalık insanla bir arada değiliz. Yanımıza şinorkelimizi ve suyumuzu alıp kaptana gitmek istediğimiz noktaları söyleyip çıkıyoruz.

Dün dünyanın en güzel 2. mercan resifi olarak bilinen “twin peak”de saatlerce yüzüp yüzlerce fotoğraf çektik. Hayatımda hiç bu kadar güzel bir şey görmemiştim; mercanlar rengarenk ve hepsi farklı formlarda, üstelik elimle dokunabildiğim yakınlıktaydı. Etrafta rengarenk balıklar tıpkı belgesellerde gördüğümüz gibi grup halinde mercanların arasında yüzüyorlar ve sanıyorum insanlara alışmışlar, kaçmıyorlar. Saatlerce balıklarla yüzüp ellerimize, fotoğraf makinesine dokunmalarını izledik. Ardından CYC Adası’na ve CYC mercan resiflerine gittik. Tüm gün böyle mercanlar ve balıklar arasında geçti; gerçi acısı akşam çıktı ama bütün gün çocuklar gibi mutluyduk. Zamanın nasıl geçtiği anlaşılmadığından sadece su üzerinde kalan sırt ve bacakların arka kısmı kararma derecesinde yanıyor; suya girmeden yüksek faktörlü bir güneş kremine iyice bulanmak lazım.

Bugün de yine aynı şekilde özel tekneyle açıldık ancak bugün iskelede tanıştığımız Amerikalı James ve Mary ile toplam 4 kişiydik. Sabah iskeleye gittiğimizde onlar bir tekneyle pazarlığa başlamışlardı; biz de başka bir tekneye doğru gidiyorduk. Derken James bize seslenip özel tekne kiralamayı düşünüyorsak onların teknesi için birlikte pazarlık yapabileceğimizi söyledi. Biz de dün zaten bazı yerleri gördüğümüzü, bugün için de gitmeyi düşündüğümüz başka yerler olduğunu söyledik; onların zaten bugün ilk günleriymiş ve her yer olabilirmiş; sonuç olarak 4 kişi toplam 1800 Peso’ya tekneyi bağladık. Ayrı tekneler alsaydık her ikimiz de ayrı ayrı 1500’er Peso ödeyecektik; böylesi hepimiz için iyi oldu tabii.

Burası kasaba olarak gayet sıkıntılı, sıcak, gürültülü, karışık ve sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle pek de hoş değil ama karşıdaki Coron Adası ve civardaki diğer küçük adalar mercan resifleri, limon taşı kayalıkları, bembeyaz kumları, mavi-turkuaz tertemiz denizleri ve dünyanın en temiz gölü olarak bilinen Kayangan Gölü’yle cennetten bir parça gibi. Kesinlikle tavsiye ederiz.

Yarın buradan Jessabel adlı tekneyle Palawan Adası’na El Nido’ya geçiyoruz. Tekneler 50-60 kişilik, yolculuk 6-8 saat sürüyor, öğle yemeği fiyata dahil ve fiyat kişi başı 1800Peso. Epey bir yer dolaşıp fiyat sorduk hepsi tek fiyat uyguluyor. Neyse ki dünkü teknemizin kaptanı Clark bize bir kıyak yaptıJ bir arkadaşını arayıp 200 Peso indirim yaptırdı; az önce biletlerimizi aldık 3600 yerine 3400 Peso ödedik; böylece en azından birimizin akşam yemeği parası çıktıJ

El-Nido’da görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın.





1 yorum:

  1. selam
    kusura bakmayın her yerde montaj mevzusu var bende çektiğiniz resimlerin
    Photoshop olup olmadığını google earth dan kontrol ediyorum Hahhaaaaa.....

    YanıtlaSil