1 Kasım 2017 Çarşamba

Mostar'dan Karadağ Kotor'a Otobüs 9 Ekim 2017



9 Ekim 2017 Mostar'dan Kotor'a otobüs

Mostar’dan saat 09.30’da kalkması gereken otobüs otogara biraz gecikmeli geldi. Buralar da bu konularda gayet rahat. Otobüs geç kaldığında kimsede bir panik durumu olmadı “bizim dışımızda” :) Yolculardan bir tek biz gidip saati gösterip gecikmeyi hatırlattık bilet görevlilerine, onlar da “Sarayevo otobüsüdür ne yapsa yeridir” gibisinden dudak büküp omuz silkerek “delay” dediler kısaca; yani gecikme var. 

Bir süre sonra otobüs terminale yanaştı, kalktığında da saat 10.00’du ama aradaki yarım saatlik farkı sağolsun !!! yolda kapattı şoförümüz ve 6 saatlik bir yolculukla 16.00’da Kotor’a ulaştı. Mostar’dan Kotor’a gelirken iki ayrı yol var; biri Dubrovnik üzerinden diğeri bizim geldiğimiz gibi dağlardan geçerek ve Hırvatistan sınırlarına hiç girmeden geliyor. 

Oldukça rahat ve yemyeşil manzaralarla dolu bir yolculuktu diyebilirim. Otobüsler gayet eski koltuklar da hiç konforlu değil ama sezon sonu olduğundan pek fazla yolcu yoktu. Böylece ikimiz de ayrı ayrı beğendiğimiz yerlere oturup yanımızdaki koltukları da işgal ederek seyahat edebildik.

Yolculuğun bitmesine hemen hemen 1 saat kala otobüs tepede bir noktaya ulaşıyor, işte buradan dünyanın en güzel körfezi olarak Unesco Dünya Mirası listesine eklenip koruma altına alınan Kotor Körfezi bütün güzelliğiyle görünüyor. Aşağıda sağda Adriyatik girişinde Herceg Novi ve solda da birbirinden güzel köyleri, kıyıları ve minik adalarıyla Kotor Körfezi uzanıyor. Denizin rengi zümrüt yeşili, sanki deniz değil gölmüşçesine durgun, sakin, dingin bir havası var.

Kotor otogarı(autobus stanica) eski şehir merkezine çok yakın. İndiğimizde turist danışma gibi duran görevliye gideceğimiz hosteli söylediğimizde adresin buradan aşağı yukarı 4-5 km ileride Muo denen yere ait olduğunu ve taksiyle 8€ tutacağını söylemişti. Tamam deyip çok yakın olan şehir merkezine kadar yürümeye karar vermekle ne kadar doğru karar verdiğimizi 2,5-3 km’lik yolu 2,7€ ‘ya götüren taksiye bindiğimizde  anladık. Yani siz siz olun otogarda iner inmez hemen ilk bulduğunuz taksiye atlamayın veya ilk söylenene itibar etmeyin.

Biraz ilerden yol sapağından bindiğimiz taksici 5 dakikada bizi Apartments Markoviç‘e getirdi ve sonradan sürekli yürüyerek gidip geldiğimiz bu mesafenin aslında ne kadar yakın olduğunu anladık. 

Apartments Markoviç, Kotor için kesinlikle on numara bir yer.. Hem Muo’da deniz kenarında sessiz sakin nefis bir yerde, hem muhteşem Kotor manzarası karşınızda, ayağınızın altında hem de odalarda küçük bir buzdolabıyla mutfak, tabak çanak, kettle dahil ne isterseniz var. Balkonu nefis, oto ve bisiklet kiralama hizmeti veriyor, temizlik deseniz harika ve bütün bunlar için gecelik 15€/oda fiyatı ödüyorsunuz. Bundan iyisi hakikaten Şam’da kayısı :)

Bu arada yakında her ihtiyacınıza hitap eden bir market, güzel şık bir restoran ve daha ekonomik bir seçenek arayanlar için de özellikle yöresel yemekler yapan bir lokanta var. İnsanın kendini evinde gibi rahat hissettiği balkon inanılmaz huzurlu. Hem sabah hem de akşamları nefis manzara eşliğinde balkon  keyfi yaparken dilerseniz bizim gibi aperatiflerle çerez, peynir şarap yapın, dilerseniz yemeğinizi mutfağınızda isteğinize uygun hazırlayın dilerseniz de alternatif yerleri deneyin.

İlk gecemizde kısa bir Kotor Stari Grad (eski şehir) gezisi yaptık, son derece güzel aydınlatılmış ve canlı müzik yapılan sokaklarda dolaştık. Kaldığımız yerden Kotor’a sonra da geriye, "yürüyerek gidip geldiğimizi" herhalde tekrar söylememe gerek yok ..Toplamda 20 dakikamızı alan yol, günlük yürüyüş ihtiyacımız açısından da bize çok iyi geldi.
















r4
78

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder