1 Kasım 2017 Çarşamba

Kravica Şelaleleri-Poçitel-Blagaj 8 Ekim 2017



8 Ekim 2017 Mostar civarını geziyoruz

Konaklamayı Hostel Eni adında, Mostar Köprüsü’ne 200 metre mesafede bir yerde yaptık. Temiz aydınlık ve fazla bir şey olmamakla birlikte temel ihtiyaçlarımızı karşılayan bir yerdi. Tek dezavantajı banyonun odanın hemen yanında olmasıydı ama sezon sonu ve kalabalık olmaması nedeniyle hiç sorun yaşamadık. İki gece için kişi başı 15'er € ödedik; bundan iyisi Şam’da kayısı hakikaten.

Hostel, Enissa adında bir hanım tarafından işletiliyordu. Son derece cana yakın, misafirperver biri olan Eni ne yazık ki hiç İngilizce bilmiyordu ama işaret, yazı, beden dili derken hemen her ihtiyacımızı karşılayacak iletişimi kurabildik diyebilirim. En güzeli gelir gelmez bir kahve ile birlikte kendi yaptığı kekle bizi karşılamış olmasıydı. 

Bütün gün Türk dizilerini izlediğinden Türkçe’ye aşina ve Türklere hayran. Türkiye’de akrabaları olduğunu anlattı; gözlerinden sesinden Türkiye’yi ne kadar sevdiğini anladık tabii. Hiiç bir sorun yaşamadan Mostar’da Hostel Eni’de 2 gece kaldık.


Biz ilk günü Mostar’a ikinci günü de Kravica Şelaleleri, Blagaj, Poçitel ve Jablanica’ya ayırdık. Poçitel küçücük bir köy ancak zamanında stratejik anlamda önemli bir uç beyliği imiş. Taştan binalar halen aynı şekilde duruyor. İzmir yakınlarındaki Şirince’ye benzettik gezerken. Sanki Şirince’nin minyatürü gibi. Özellikle taştan çatılar görülmeye değer. Kaleden Neretva nehri ve nehrin iki yanında kalan yemyeşil vadi harika. Kravica Şelaleleri de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Mostar’a 35-40 km mesafede ve mesire yeri tadında; hem yüzme hem de dinlenme amaçlı ziyaret edilebilir. Minik gezinti tekneleri var onlara binilebilir. Giriş 6 km (12 TL)

Bir günlük araç kiralamaya 30€ ödedik.. Navigasyon için telefonumuza  GPS’le çalışan Sygic ve Bosna Hersek haritasını indirdik, hiç sorun yaşamadan gitmek istediğimiz her yeri rahatlıkla bulup geri dönebildik. Tam günlük turumuzda 10€ kadar benzin kullanmışız. Yani toplam 40€’ya Jablanika, Kravica Şelaleleri, Poçitel ve Blagaj'i görmek için iki kişilik tur satın almaktan daha avantajlı bir gezi yapmış olduk.

Akşam hostele dönüp arabayı teslim etmeden önce ertesi gün yapacağımız Kotor yolcuğunun biletlerini de alalım diyerek Otogar’a uğradık. Mostar-Kotor biletleri için 42 km (84 TL) ödedik. Ülkeler arası olunca bilet fiyatları biraz daha tuzlu oluyor tabii.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder