27 Şubat 2019 Çarşamba

Fas gezi notları 5. gün Kazablanka- Marakeş



25 Şubat Pazartesi, beyaz şehir Kazablanka'da uyandık. Fas'ın en büyük şehri burasi. Hem nüfus hem de ekonomik getirisi anlamında en önemlisi. Dünyanın en büyük 2. camisi ll. hassan Camii burada yeraliyor, bu caminin minaresi ise dünyanın en uzunu.

Bize mi öyle denk geldi yoksa hep boyle miydi  bilmem ama Kazablanka büyük bir şantiye görünümünde. Atlantik kıyıları tamamen rekreasyona alinmis, pek çok yerde sokaklar büyük büyük bariyerlerle kapatılmış, içeride dev temelli binaların yapımı dev ediyor. Bir çok yerde kocaman vinçler çalışıyor. Medina'nin da tamamen aynı şekilde, binaların kepenkleri, dükkanların tenteleri yenileniy
or, duvarlar boyaniyor. Sanıyorum şehir yeni turizm sezonu için buyuk bir hazırlık içinde. Bu sezon Kazablanka'ya gelenler epey bir degisik bulabilirler.

Okyanus kıyısından ll. Hassan Camii hakikaten çok gorkemli görünüyor. Bunun dışında Medina diğerleriyle karşılaştırılamayacak kadar küçük ve bakımsız. Liman gerçekten çok buyuk ama gezilebilir değil tabii ki.  Acikcasi yarım günden fazlasını geçirmekte zorlanıyor insan burada.

Kazablanka--Marakeş arası yaklasik 250 km ve hemen hemen 4 saat gibi sürdü. Tabii otoban süreyi kisaltabilir.

Marakeş için konaklamayı Air bnb kullanarak yaptik, üç gün buradayız. Henüz Jemaa El Fena dışında bir şey görmedik ama şehre girerken görmez buranın kirmizi şehir olduğunu anladık. Yarın Marales notlarında görüşmek üzere bugunluk de bu kadar.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder