18 Ekim 2017 Çarşamba

Fransa-İtalya sınırında Menton'u çok beğendik


21 Nisan Salı Fransa'dan İtalya’ya geçiyoruz

Fransa’daki son noktamız Menton, Monaco’ya 14 km uzaklıkta ve Fransa sınırları içinde  ama aslında tipik bir İtalyan kasabası. Rengarenk eski evler, yeşil pancurlar (bundan sonra tüm İtalya’da göreceğimiz gibi) daracık sokaklar, ortaçağdan kalma taş merdivenler ve şehrin tepe noktasında gösterişli bir kilise. Kısacası Menton buralara yolu düşen herkesin kesinlikle görmesi gereken bir yer.

Cote D’azur denen bu bölge birbirinden muhteşem koylar ve kasabalarla dolu. En bilinenleri Marsilya, Cannes, Nice, Monaco ve Monte Carlo tabii ama bizce Menton, daha tepeden inerken göze çarpan upuzun sahili ile yakalıyor insanı ve bütün diğerlerinde yaşanan trafik, stres, gürültü Menton’da kendini huzura bırakıyor.

Menton’da yat limanının hemen karşısında sahilde son derece şık restoranlar ve kafeteryalar var. Hemen hemen 10-15 km gerisi Monaco ve Monte Carlo, 20-25 km ilerisi de San Remo. Buralar zaten turizmin en hareketli olduğu tanınmış yerler ve dolayısıyla restoran, kafe her şey buralarda ziyadesiyle mevcut ama hiç biri Menton gibi sakin, huzurlu, dingin değil. Menton şiddetle tavsiye olunur.

Sabah Menton’da sahildeki otoparkta uyanıyoruz.
Deniz masmavi ve tertemiz, su çarşaf gibi.
Herkes kadın erkek genç yaşlı ya koşuyor, ya yürüyor veya bisiklete biniyor. Menton San Remo arası yine küçük küçük yerleşim yerlerinden geçiyoruz; hepsi birbirinden güzel yat limanları begonviller palmiyeler.. Vakit varsa atlamadan ağır ağır dura kalka gidilebilir.










Menton'da akşam oluyor


Menton'da sabah














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder