30 Ekim 2017 Pazartesi

Selanik üzerinden Türkiye'ye dönüş


6 Mayıs 2015 Türkiye dönüş

Ohrid'den ayrıldıktan sonra yolumuz üzerinde yeralan Bitola, Edessa, Selanik yapıp Kavala yakınlarında sahilde bir gece konakladıktan sonra 6 Mayıs'ta Türkiye'ye giriyoruz. Planladığımız gibi 2 aylık bir seyahat oldu ve yeşil sigortamızın süresini aşmadan geri dönmeyi başardık. İlk Avrupa seyahatimiz olmasına rağmen, üstelik de bir 1987 model Westfalia Carawelle ile oldukça kapsamlı bir gezi yapıp küçümsenmeyecek bir cesaret sergiledik. Kısaca bir özet geçersem Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Macaristan, Polonya, Slovakya, Avusturya, Almanya, İsviçre, Fransa, İtalya, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk ile toplam 14 ülke gezip 9700 km yol katetmiş ve 67 yerleşim yeri görmüş bulunuyoruz. 

Her ne kadar karavanımızda zaman zaman yaşanan arızalar nedeniyle biraz endişelensek de çok şükür daha büyük sorunlar yaşamadan, karavanımızı bir yerlerde bırakmadan tek parça halinde ve bir sürü güzel anıyla evimize dönmeyi başarmış durumdayız.

Tabii ki bir sonraki gezi için notlarımız, "neyi daha iyi yapabilirdik"lerimiz ve olmazsa olmazlarımız var. Bunları artık bir sonraki gezi notlarında paylaşıyor olacağım. Araya giren başta sağlık sorunları olmak üzere çeşitli olaylar nedeniyle fotoğraflarla kısa notları ancak yayınlayabiliyorum.  Gecikme için tekrar özür diler, bir sonraki gezi notlarında görüşmek üzere ilginiz için teşekkür ederim. 
Sağlıcakla kalın :)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder