29 Ekim 2017 Pazar

Kotor-Budva-Sveti Stefan-Bar



1 Mayıs 2015 (Kotor-Budva-Sveti Stefan-Bar) 

Karadağ'ın Unesco Dünya Mirası Listesi'nde yeralan kenti Kotor. Eski şehir (stari grad) 14. yüzyıla ait binaları ve daracık sokaklarıyla fotoğraflamaya doyulamayan güzellikte. Sokaklar, kale, kedi müzesi, kiliseler görülmeye değer noktaları. 

Hem gece hem de gündüz son derece iyi yapılmış aydınlatmalarıyla gezilmeye müsait. Sokaklarda dolaşırken son derece şık mekanlardan yayılan canlı müzikle mest oluyor insan ve açıkçası sezon dışında çok da pahalı değil. 

Karavanı otogar yakınlarında  bir boş yere park edip park parası ödemek zorunda kalmıyor ve süre sınırlaması yaşamıyoruz. Biraz yürümek zorundayız belki ama mesafeler sorun edilecek kadar uzun değil.    

En fazla zamanı Kotor'da harcadıktan sonra körfez kıyısını takip edip Tivat-Budva-Sveti Stefan adası üzerinden Bar 'a kadar devam ediyoruz.
Arabada sorun çıkması ve bu nedenle yaşadığımız zorunlu beklemeler Adriyatik kıyılarının hakkını vermemize engel oluyor ne yazık ki :( 

Mayıs belki de buraların en güzel zamanlarından.. sezon henüz açılmadığından etraf sakin, fiyatlar makul ve doğa yeni uyanır halde; muhteşem !! Yola devam ederken, mutlaka bir kez daha gelmeye ve sadece Karadağ'ı kıyı bucak gezmeye söz vererek ayrılıyoruz.  

Tavsiyem : vaktiniz müsaitse buralarda, Kotor Körfezi'nde 3-4 gün ayırmanız ve dolu dolu gezmeniz. 























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder