26 Ekim 2017 Perşembe

İtalya'dan Hırvatistan'a feribot (Ancona-Split)



28 Nisan 2015 Hırvatistan Split’teyiz

Dün akşam saat 20.15’te İtalya’dan Ancona’dan bindiğimiz feribot sabah saat 07.00’de Hırvatistan’ın Split limanına yanaşıyor. Feribotun yedinci katındaki kalabalık bir anda dağılıp da herkes arabalara ya da otobüslere doğru hareket etmeye başladığında biz de oturduğumuz yerden kalkıp yavaş yavaş insanları takip ederek arabamızın bulunduğu 5. kata iniyoruz. Önce arabasız yolcular feribottan ayrılıyorlar sonra da arabalar boşaltılıyor.

Gümrük görevlisi bayan son derece suratsız; sıra bize geldiğinde hemen “nereye gidiyorsunuz ?”diye soruyor. “Hırvatistan’a geldik” diyoruz gülümseyerek. Bu kez de “ne kadar kalacaksınız?” diye soruyor ama kesinlikle hiç gülümsemiyor. “Bilmiyoruz ama 9 Mayıs’ta yeşil sigortamız bitiyor ona göre buradan Arnavutluk üzerinden yavaş yavaş dönüyoruz işte” diyorum. “Motoru kapatıp arkayı açın” diyor sert bir şekilde; arka kapıyı açıyoruz ve içeri baktıktan sonra yaklaşık 5 dk kadar daha bizi bekletip içerideki arkadaşıyla birlikte pasaportlarımızı inceleyip bilgisayardan bir şeylere bakıyor. Sonunda pasaportlarımızı geri verirken “goodbye” !! diyor.

Hey gözünü sevdiğim memleketim.. Mevlana’nın çocukları olarak biz herkese “gel, ne olursan, kim olursan, gel” derken adamlara bak daha kapıda, hoşgeldin demeden gülegüle diyorlar.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder