7 Temmuz 2013 Pazar

Ekvador'un Sörf Cenneti "Montanita"





20 Şubat 2013 Çarşamba..  Dört gündür Montanita'dayız; yemek yediğimiz, kahvaltı yaptığımız, şezlong-şemsiye kiraladığımız ve bira aldığımız insanlar artık bizi tanıyorlar.. Ekvador’un bu küçük ve nispeten güvenli sahil kasabası, bizi sarıp sarmalayıp kaybettiğimiz güvenlik duygusunu tekrar kazandırmak için elinden geleni yapıyor.. Zaten bu gibi durumlarda yerine konulması en zor olan şey bu “güvenlik duygusu” ve toparlanıp tekrar yola devam edecek hale gelmek gerçekten zaman alıyor. 

Bugün itibarıyla toplam 12 hft’yı geride bırakmış durumdayız.. 12 hafta boyunca 17.623 km yol katetmişiz; 94 günün 81 gününde 34 ayrı hostelde konaklamışız ve 312,5 saatimizi de yolculukla gecirmisiz..

Bu arada muhteşem Iguazu Şelaleleri’ni ve Şeytanın Gırtlağı’nı, Arjantin’i, Uruguay’ı, Atlantik Okyanusu kıyısındaki uzun kordon boyuyla bize güzel İzmir’i hatırlatan Montevideo’yu, uçsuz bucaksız Patagonya’yı, dünyanın en güney noktası kabul edilen (Arjantinliler tarafından!!) Ushuaia’yı, Torres Del Paine Milli Parkı’nı, beyaz-mavi dev cüssesinden kopan parçaların çıkardığı şimşek veya patlama benzeri seslerle bizi olduğumuz yere çakan Perito Moreno Buzulu'nu, Arjantin’in en yüksek dağı Fitz Roy’u ve 4 günümüzü geçirdiğimiz muhteşem trekking rotalarıyla El Chalten’i, Şili’yi, Pucon’u ve aktif yanardağ “Smoking Villarica”yı, Pablo Neruda ve Isabelle Allende’nin Santiago’sunu, Valparaiso’yu, Atacama Çölü'nü, Uyuni Tuz Düzlükleri'ni, Sucre’yi, Samaipata’yı, dünyanın en yüksek başkenti La Paz’ı ve en yüksek gölü Titicaca’yı, Copacabana’yı, dünyanın “İnka”dan en çok para kazanan ülkesi Peru’yu, Inkaların başkenti Cusco’yu, Machu Picchu’yu, çöldeki vaha Huacachina’yı ve başkent Lima’yı geride bırakmış durumdayız..

Ekvador Guayaquil·i de atlamamak lazim tabii her yerin nami ayri!!! Bu da bu maceranin bir parcasi. En azindan polis arabasiyla Guayaquil sehir turu attik; Ekvador·daki karakollarda isler nasıl yürüyor gördük ve polis korumasinda terminalden ugurlandik ki bu da herkese nasip olmaz:)




Bu arada bugün maaşlarımız yattı, cok mutluyuz; uzun zamandır maaşlarımızın yatmasına bu kadar sevinmemiştik:) Bir süre daha buralarda kalmayı ve tekrar yola çıkmaya hazır oluncaya kadar güç toplamayı düşünüyoruz. Bu şekilde yatay salınım hoşumuza gitti aslında.. Rahatlatıcı, hafif ve dinlendirici..


Buradan sonraki planımızda yine Pasifik Sahili’nde yeralan Puerto Cayo ve Manta var; sonrasında Pasifik Sahili’nden ayrılıp panama şapkalarıyla ünlü Portoviejo üzerinden tekrar yükseklere, Sierralara, volkanlara ve krater göllerine doğru hareket etmeyi düşünüyoruz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder