5 Temmuz 2013 Cuma

Peru'daki son durağımız Ekvador sınırındaki Piura


14 Şubat 2013 Perşembe.. Huacachina’dan sonra sırayla Pisco, Paracas, Lima ve Trujillo yapıp dün akşam itibarıyla da buraya Piura’ya varmış durumdayız.

Günlerdir bir otobüsten diğerine atlayarak ve "hadi şurayı da burayı da görelim" diyerek epeyce yorulduk yıprandık ve açıkçası bu şekilde gezdiğimiz için midir nedendir Peru'dan pek bir şey anlamadık.. Doğa ve insan yapısı itibarıyla biraz Şili gibi, müzik, yemek ve kültür itibarıyla ise Bolivya'ya daha yakın..  Hemen her şehirde bir “Plaza De Armas (Ordu Meydanı) var ve bütün ticaret burada dönüyor.

Cusco-Nazca arasında And Dağları’nın zirvesine kadar çıkıp tekrar deniz seviyesine indik. Nazca-İca arası tamamen çöl fakat burada tarım yapmaya çalışılıyor; üzüm bağları gerçekten ilginçti. İca-Lima arası Pasifik Okyanusu kıyısından ve yine çöl manzaraları eşliğinde geçti. Lima, La Paz veya Cusco’ya göre çok daha modern ve düzenli bir başkent.. Alışveriş merkezleri, kadın ve erkeklerin genel kıyafetleri, tüketim alışkanlıkları sanki Şili ‘deyiz gibi hissettirdi bize.. 

Lima sonrası yine Pasifik Okyanusu kıyısından Trujillo’ya vardık; büyükçe ve düzenli bir şehir. Plaza De Armas yine en turistik ve en büyük meydan.. Devam edip Piura’ya geldiğimizde  ekvator çizgisine yaklaştığımızı iyiden iyiye hissediyoruz. Sıcaklık ve nem öğle saatlerinde dayanılmaz seviyeye ulaşıyor. Artık kaldığımız yerde sıcak su aramıyoruz; yemek menülerinde çorbanın yerini soğuk doğal meyve suları almaya başladı. Buralarda her yer taze meyve suyu satan tezgahlarla dolu; bol bol ve gayet uygun fiyata adını ilk kez duyduğumuz ama son derece lezzetli meyve suları içiyoruz..

Bugün Peru vizemiz doluyor; belki birkaç gün daha uzatılıp çıkışta cezası neyse ödenebilirdi ama bu ülkenin bu kadar kısa sürede gezilemeyeceğini bile bile 7 gün vize veren bu memlekete “1 $ bile fazladan ödemeyelim” kararı verdik :) Loja Internasyonel firmasının akşam 21.00 otobüsüyle Peru’dan ayrılıp  Loja’ya (Ekvador’a) geçiyoruz .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder