25 Mart 2015 Çarşamba

Avrupa Masterler Atletizm Şampiyonası & Torun'da son gnümüz



24 Mart 2015 Torun

Sabah erken uyanıp kahvaltımızı yapar yapmaz kapalı spor salonunun yolunu tutuyoruz. Bugün önemli bir gün, zira Torun’da bu kadar uzun kalış nedenimiz olan Avrupa Masterlar Atletizm Şampiyonası başlıyor.

Mürs, Nursel, Osman Hoca benim yakından tanıdıklarım ama daha başka arkadaşları da varmış; hepsi de tamamen kendi imkanlarıyla buraya gelip Türkiye’yi temsil etmek için uğraşan insanlar. Masterlar Atletizm Şampiyonası’na 35-80 yaş gurubu sporcular katılıyorlar. Alıştığımız anlamda hayatını sürdürüp bir anlamda ölümün gelip kendisini almasını bekleyen insanlar gözümüzün önüne gelince, etrafımızdaki bu  insanlara daha da büyük bir saygı duyuyoruz. Yaptıkları şey gerçekten müthiş.

Bu arada diğer ülkelerin sporcularıyla konuştuğumuzda bizimkilerden başka bu şeklide buraya kendi olanaklarıyla gelip yarışmaya katılan başka ülke sporcusu olmadığını öğreniyoruz. Hepsinin arkasında federasyonları var; formaları, yol ve konaklama masrafları tamamen atletizm federasyonu tarafından karşılanıyor ve masörleri antrenörleri hepsi koca bir ekip olarak gelip yarışıp dönüyorlar. Bir kez daha “bizim çoooook fırın ekmek yememiz lazım” diyerek şampiyonaya katılan ve sayıları ne yazık ki bir elin parmaklarını geçmeyen tüm sporcularımızı tebrik ediyor kendileriyle gurur duyduğumuzu burada bir kere daha ifade etmek istiyoruz.

Torun’da geçirdiğimiz bu son günün geri kalan bölümünde sporcu arkadaşlarımıza Pierogi yedirip, onları Torun’a has zencefilli kurabiyelerin satıldığı yere götürüyoruz. Türkiye’ye dönerken almak istedikleri hediyelik ürünler için şehirde biraz dolaşıyoruz ve bu arada Kebab Turka’ya uğrayıp işletmecisi sevgili Cem’in çayını içmeyi de ihmal etmiyoruz.


Yarışmalar hafta sonuna kadar devam ediyor ama biz Mürs’ün yarışları bittiği için yarın Torun’dan ayrılıyoruz. Planımız buradan biraz daha kuzeye gidip Gdahsk, Sopot ve Gdynia’yı görmek. Torun’la vedalaşırken sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyoruz..İyi seyirler dileriz :)

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder