17 Mart 2014 Pazartesi

Malezya'nın Dünya Mirası Listesindeki şehirlerinden MELAKA


14 Mart Johor Bahru’dan Melaka’ya


Malezya Yarımadası’nın en güney ucunda yeralan Singapur’dan kuzeye, Kuala Lumpur’a doğru yola devam ediyoruz. 14 Mart sabahı Johor Bahru’dan (Larkin Otobüs Terminali) 09.00 otobüsüyle hareket ettik, şimdiki durağımız Malezya’nın 3. en küçük eyaleti Melaka.

JB’den Melaka’ya her saat başı otobüs var; yolculuk 2,5 saat sürüyor ve fiyat 20,90 RM. Önceden yer ayırtmak gerekmeden bilet bulmak mümkün; ayrıca otobüsler gayet konforlu, koltuk araları geniş ve koltuklar neredeyse 180 derece yatıyor. Güney Amerika’daki otobüsler gibi ön tarafta da ayakları uzatacak bir bölüm var, hani uzun bir yolculuk olsa yataktaymış gibi rahat uyunabilir. Sadece bütün Güney Asya’da olduğu gibi içerisi dondurucu soğuk; mutlaka kalın bir şeyler bulundurulmalı. Önemli not: Otobüslerde yeme-içme yasak!!

Melaka otobüs terminali (Melaka Sentral) oldukça büyük ve şehir merkezinin epeyce dışında yeralıyor. İç hat otobüsleri terminalin diğer tarafından kalkıyor; şehir merkezine giden otobüs 17 numara ve fiyat 1,5 RM.
Otobüsten henüz inmiş çantaları yükleniyorduk ki yanımıza yaklaşan genç biri elimize bir broşür tutuşturdu. Broşürde Ajit Guest House diye bir hostelin bilgileri vardı; iki kişi oda-kahvaltı 40 RM, free wi-fi, sıcak-soğuk duş, çamaşır yıkama imkanı, tam donanımlı mutfak, kahvaltıda yumurta, kızarmış ekmek, tereyağ, meyve, çay ve kahve…. hoşumuza gitti. Nasıl gideceğimiz de yazılıydı; merkeze giden 17 no’lu otobüs önünden geçiyordu.

Otobüse doğru yürürken arkamızdan başka birinin daha seslendiğini duyup döndüğümüzde yine bir genç adamın “nereye gidiyorsunuz yardımcı olabilir miyim” sorusuyla karşılaştık. Bir hostel teklifi daha diye düşünüp elimizdeki broşürü göstererek “sağolun biz buraya gidicez” derken adam “tamam zaten ben o hostelin sahibiyim; terminale müşterilerimi getirmiştim isterseniz sizi hostele götürebilirim” deyince çok şaşırdık tabii. Şimdi 2 saat otobüs geldi gelmedi kalktı kalkmadı yerine direkt hostele gidecektik; sevindikJ

Ajit 35 yaşlarında Hint asıllı, 17 sene dünyanın pek çok ülkesini backpaking’le gezdikten sonra 3,5 ay önce bu işletmeyi açmış. Bir yandan gezmeye de devam ediyormuş; şimdiki hedefi 2015’te 1 yıl Küba’da kalıp İspanyolca öğrenmekmiş. Yol boyu sohbet edip hostele geldik. Her şey broşürde yazıldığı gibi, ne eksik ne fazla. Lokasyon çok merkezi; her yere 5 dk yürüyüş mesafesinde. Dışarıdan bakıldığında otel görüntüsü var ama hostel. Özellikle temizlik konusunda memnunuz; bizden sonraki gezginlere de Ajit Guest House’u tavsiye ederiz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder