2 Mart 2014 Pazar

El Nido'dan Port Barton'a geçiyoruz


1 Mart El Nido'da son günümüz 

El Nido'da toplam 6 gün kaldık. Hem civardaki adaları, hem de şehre yürüyüş mesafesindeki muhteşem plajlarıyla burası gerçekten bir cennet. 

Filipinler vizesi 21 gün ve biz bunun 15 gününü geride bıraktık bile; önümüzde sadece 6 günümüz var. Bu kadar büyük ve güzel bir ülke için 21 gün gerçekten çok kısa. Tabii ki 7000 küsur adanın hepsini görmek mümkün olamaz ama yalnızca belli başlı adaları gezelim, plajlarda yüzüp trekking turlarına katılalım veya dalış noktalarına  şöyle bir bakalım demek için bile en az 2 ay ayırmak gerekiyor. Bizim gibi belli bir rotaya bağlı gezmeyenler giriş çıkış yaparak bu süreyi uzatıp her seferinde bu cennet adalar topluluğunun farklı bölümlerini keşfedebilirler. Kalınacak süreye ve gidilecek adaya göre aktiviteler de çeşitlenir tabii.

El Nido’ya dönecek olursak kasaba merkezi özellikle trcycle denen sepetli motorsikletler ve turist kalabalığı dolayısıyla hayli gürültülü. Tekne turlarının başladığı saat 09.30 sonrasında hafif bir boşalma oluyor ama yine de karmaşa bitmiyor.

Buraya gelirken okuduğumuz yazılarda El Nido için hep tekne turlarından bahsedilmişti ama böylesi sezon dönemlerinde tekneler gerçekten oldukça kalabalık ve gidilen plajlarda, adalarda çok sayıda tekne ve turist olduğundan bize çok cazip gelmedi. Belki cennet gibi yerler var ama, o kadar insan aynı anda teknelerle geldiğinde durum fazlasıyla turistik ve çok da keyifli olmayan bir hal alıyor.

Biz birkaç gündür civardaki plajları keşfe çıkıyoruz; yürüyüş mesafesindeki  plajlardan Las Cabanas ve Caalan’ı çok sevdik. Sabah erkence bir saatte kalkıp önce termosa kahvemizi hazırlıyoruz. Sonra çıkıp buranın tek pasta-börek fırını Midtown'daki güzel kızdan (artık bizi ve ne istediğimizi öğrenmiş olduğu için görür görmez gülümseyip hazırlıklara başlıyor) kurabiyelerimizi alıp, doğruca sessiz sakin, turkuaz-mavi koylara ve devasa hindistan cevizi ağaçlarının çevrelediği plajlara atıyoruz kendimizi. Yolumuz pazar yerinden geçtiğinden taze meyve de alıyoruz yanımıza ve sonra güneşi batırana kadar kitap okuyup yüzüyor ve gerine gerine dinlenip güneşleniyoruz. Zaten hava o kadar sıcak ve güneş o kadar yakıcı ki, koyu bir gölge bulup yüzmek dışında oradan çıkmamamıza rağmen kızarmış piliç kıvamındayız ikimiz de:)

İki gün önce de motorsiklet kiralayıp Nacpan Plajı’na gittik. Motor kiralama fiyatları sabit; 700 Peso/gün(35 TL). Nacpan Plajı kelimelerle anlatılması mümkün olmayacak kadar güzel ve sakin bir yer. El Nido’ya toplam 21 km uzaklıkta ama yol pek düzgün olmadığından 40-45 dakika sürüyor. Motorla giderken sıcak da pek hissedilmiyor ve yol boyu geçilen yemyeşil köyler, okul çantalı çocuklar, yollarda kurutulmak üzere sergilere yayılmış çeltikler, hepsi son derece keyifli fotoğraf kareleri.. Motor kiralama işine en çok Bora sevindi; ne zamandır motorla gezmeyi istiyordu burada denk gelince çok mutlu oldu. O böyle oyuncaklarla çok daha keyif alıyor tatildenJ

Nacpan Plajı bembeyaz ve incecik kumuyla Patara’ya  benziyor, ayaklarınızın altında yumuşacık ıslak kumlar irmik helvasını andırıyor; devasa hindistancevizi ağaçları ile çevrili ve karşısında küçük küçük adalar var. Nereye baksak tablo gibi; buralara geleceklere kesinlikle tavsiye olunur.


Bugün El Nido’daki son günümüz; yarın sabah buradan Port Barton’a doğru hareket edeceğiz. Port Barton’da tekrar görüşmek üzere şimdilik El Nido bu kadar J












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder