9 Nisan 2014 Çarşamba

Dolunay partilerinin merkezi Phangan Adası (Ko Pha-ngan)

6 Nisan Ko Phangan'dayız
Hat Yai-Surat Thani arasında tren, otobüs veya minibüs pek çok taşıma aracı çalışıyor. Ancak dün de belirttiğimiz gibi adalara giden feribotlar Surat Thani’nin 40 km dışındaki Don Sak iskelesinden kalktığından, Surat-Thani’den Don Sak’a gelmek için tekrar indi-bindi yapmak gerekiyor.
Tren için de aynı durum söz konusu; ne yazık ki Surat Thani tren istasyonu da şehrin 13 km kadar dışında ve Don Sak’a gelmek için yine aktarma yapmak lazımL
Biz bu nedenle direkt Hat Yai-Don Sak seferi yapan ve saat 08.00’de Hat Yai terminalden kalkan minibüsleri tercih ettik. Minibüs tabii ki otobüs gibi rahat bir yolculuk sunmuyor ama oradan oraya dolaşmak yerine direkt gitmek daha pratik ve kolay olacak diye düşünüyoruz.
Minibüsümüz söylendiği gibi 08.00’de hareket edip saat 12.50 gibi bizi Don Sak’taki feribot iskelesine ulaştırdı. Bir ara endişelenip “geç kalıyoruz galiba 13.00 feribotunu yakalayamayacağız” dediysek de yanılmışızJ tam zamanında gelip kişi başı 220 Baht’tan biletlerimizi alıp feribota yetiştik.
Satun-Ko Phangan kombine bilet için 1300 Baht istiyorlardı -hadi pazarlıkla 1100 baht ödedik diyelim-  bize kaça maloldu diye şöyle bir hesap yaparsak;
70 B Satun-Hat Yai+330 B Hat Yai-Don Sak+220 B Don Sak-Ko Phangan = 620 Baht. Konaklama parasını bile koysak (+150 Baht) kişi başı 770 Baht ediyorJ Hem dinlenerek ve yollarda telef olmadan, hem de 2/3 fiyatına
Feribot yolculuğumuz 2,5 saat sürdü ve saat  15.30 gibi Ko Phangan'nın Thong Sala iskelesine yanaştık. Ko Phangan’la ilgili hiçbir hazırlığımız olmadığından, iskele çıkışında etrafımızı sarıp, nerede kalacağımızı soran ve kalacak yer öneren insanlara hiçbir şey söyleyemedik tabii.
Ne yapalım diye düşünürken yanımıza yaklaşan eli yüzü düzgün bir kadın elimize Happy Beach adında bir yerin kartını tutuşturdu. Tam o sırada kalkmak üzere olan tuk-tuk “nereye?” diye soruyordu; kartı gösterdiğimde “atla” işareti yapınca biranda kendimizi tuk-tuk'ta buluverdik. Şoföre adam başı 120 B(8 TL) ödedik ve yaklaşık 15 dk sonra Sirutanu Köyü’nde Happy Beach’teydik.
Happy Beach, küçük ahşap bungalowlardan oluşuyor. Bungalowlar son derece şirin ve temiz. İki kişi için 400 B dediler ama 3 gece için 300 Baht’a(20 TL) anlaştık. Verandamızda küçük bir masamız, iki sandalyemiz ve bir de hamağımız var. 50 mt ilerisi de yumuşacık bembeyaz kumu, pırıl pırıl sıcacık deniziyle sanki cennetten bir parça gibi..
Çantalarımızı odaya koyup mayolarımızı giyer giymez hemen sahile indik. Önce birer tane buz gibi yorgunluk birası kapıp, bir yandan maillerimizi kontrol ederken   bir yandan da yarın için harita ayarlayıp motorsiklet fiyatlarını falan öğrendik.
Kendimizi beyaz kumlara attığımızda yavaş yavaş hava da kararmaya başlamıştı. Kumsal gayet sakin, birkaç kişi yoga yapıyor, bir grup genç perküsyon aletleriyle ritim tutuyordu. Biz muhteşem gün batımı ve ritim eşliğinde sıcacık denizde keyif yapar ve günün bütün yorgunluğunu atarken, gençler de kumsalda dans ediyorlardı..
Fotoğraf çekerken karşımızdaki manzaraya biz bile inanamadık; çarşaf gibi denizin önce maviden laciverte sonra da adeta mora dönüşen rengi gerçekten muhteşem burada. Ko Phangan, daha ilk günden hatta ilk saatlerden bizi sarıp sarmaladı ve kendine alıştırıverdi. Yarın yine motorsiklet kiralayıp kendisini daha yakın tanıyıp  tabii ki sizlerle de paylaşmaya devam edicez.
Tekrar görüşmek dileğiyle.. :)









 J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder