17 Ekim 2018 Çarşamba

Annapurna Circuit 7.etap Manang'dan Yak-Karka


13 Ekim 2018 Bugünkü etap Manang- Yak Karka idi. Manang'da dinlenmek hem aklimatize olmak hem de ayak bileğimi dinlendirmek açısından iyi geldi. Günü sorunsuz tamamladım. Yak-Karka kelime anlamı olarak öküz ağılı anlamına geliyormuş. Bizde de Likya Yolu'nda buna benzer isimli yerler var. 
Sabah Manang'dan yine 07.30 gibi çıktık. Manang'in yukarı mahallesi gibi olan Thongi Manang'a kadarki bölüm oldukça dik ve yorucuydu. Sonrasi Letdar'a kadar hemen hemen düz. Manzaralar hep çok güzel. Pek çok  köprüden geçip nehrin iki yakasında ilerledik. Yak-Karka'ya vardigimizda saat 13.00 gibiydi. Yarınki zorlu tırmanış için bugün bu kadarla  bitirdik. Yarınki  hedef 800 mt daha yukselip Throung High Camp'e ulaşmak.
Bu arada fiyatlar değişmeye başladı. Oda bulmak giderek zorlaşıyor. Bizim gibi erken gelenler yerleşti ama pek çok kişi yemek yenilen salonda yerde sabahlayacak. Artık 4000 mt üzerinde oldugumuzdan akşamları dondurucu soğuk var. Odasizlik gerçekten zor!! Telefon şarjı için ekstra 100 rupi, wi-fi için de ayrıca 100 rupi ödemek gerekiyor. Powerbank varsa full şarj 200 rupi 😊😊













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder