17 Ekim 2018 Çarşamba

Annapurna Circuit 8.etap Yak-Karka'dan Throrung High Camp


14 Ekim 2018 Sekizinci etap Yak Karka'dan Throung High Camp.
Çok uzun ve yorucu bir gündü. 800 mt den fazla yukseldik. Burası gerçekten inanılmaz güzel bir nokta. Zirvenin hemen altında ve manzara herşeye hakim. Tek bir otel var o nedenle de oda konusu çok sıkıntılı.  Neyse ki Danaqiu'da tanıştığımız Angel burada da karşımıza çıktı ve sabah bizden çok önce yola çıkıp High Camp'te bizim için oda ayirtti da gelir gelmez odamıza yerlesebildik. Ama cok kalabalik ve yemek de yatak da su da hepsi sorun burada.
Yak Karka'dan Thorang Pedi 6 km ve alınan irtifa 400 mt. Thorang Pedi'den High Camp 2 km ama alınan irtifa yine 400 mt. 😊😊 Yani ciddi bir tırmanış burası. Biz Thorang Pedi'de  bir cay molasi verip dinlendik, arkasından son bir gayretle 400 mt daha yukselip High Camp'e ulaştık. Son 400 mt'yi biraz hızlı ciktigimizdan olsa gerek bende ciddi bir başağrısı başladı. Bol su içip mümkün olduğunca yatmadan sürekli dolasmaya ve aklimatize olmaya çalıştım. Yarın büyük gün 😉🤗 kazasız belasız Throung La'yi geçmek için yemeğimi yiyip erkenden yatacağım..
Bu arada fiyatlar aşağıda söylendiği kadar abartılı değil ama gerçekten fırsat ekonomisi uygulanıyor. WiFi 200 rupi, TLF şarjı 200 rupi, aşağıda 550 rupiye yediğimiz dalbhat burada 750 rupi ve oda parası 600 rupi.













































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder