7 Ekim 2018 Pazar

Besisahar-Ngadi ilk etap (Annapurna Circuit basliyor)


Annapurna Circuit icin izinler tamam artık Pokara'dan Besisahar'a geciyorum

Sabah 07.00 otobüsüyle Pokara'dan yola ciktim. Pokara- Besisahar icin 400 rupi odedim. İki sehir arası 2,5-3 saat gibi ama biz yine aynı nedenlerle ancak 4 saatte gelebildik. Annapurna Circuit Besisahar'dan basliyor. Saat yönünün tersine yapilmasi oneriliyor herkes diğerinin çok daha zor oldugu konusunda hemfikir.
Otobus daha kalkista tıklım tıklımdi. Bir sürü insan, dünyanın her yerinden, genç yaşlı solo yada grup olarak, hepsi Annapurna Circuit için gelmiş.
Otobus firmasi koltuk sayisinin cok uzerinde bilet sattığı icin aynı numarayı almış pek cok insan vardı. (Yani bileti almak yetmez durağa erken gelip oturmakta fayda var demek istiyorum) Sonunda herkes yerleşti ama koridorda tabureler arka arkaya siraliydi, bir de ikili koltuklarda üç kişi oturuyordu 😁😁 Bu arada aklinizda olsun Pokara-Besisahar Otobüsü sabah 06.00'da tek otobüs olarak kalkıyor. Bunu kacirirsaniz bir sonraki saat 10.00'da.
Bir de bu otobüs turist otobüsü değil local bus, dolayisiyla hareket ettikten sonra da her durakta duruyor ve birkaç kişi de oyle ilave oluyor. Bizimki sonunda kapısı kapanmayan, yolcuların basamakta ayakta  gittigi salkım döküm birseye dönüştü.
En kötüsü de inislerdi. Tıka basa yerleştikten sonra hoplaya ziplaya bir şekilde  gidiliyor ama keske Besisahar'a kadar kimse inmek istemese.. Zira her inenle  birlikte otobüsün yarısı boşalıp tekrar doluyordu 😀 pek eglenceliydi.
Besisahar'dan başlangıç saatine göre akşamki konaklama noktasi değişiyor. Ben ve bana eslik eden Arzun (rehber) yemek yeyip Tim's Check Point'te kayit islemlerimizi bitirdigimizde saat 12.00'di.  İlk gün fazla irtifa alınmayan bir parkurla bitti. Hem cantalara hem de zemine alıştık bugün. Eğer sabah başlasaydik akşama kadar 1310 mt'deki Bahundanda'ya ulasabilirdik. Tabii hızlı çıkıştan dolayı rahatsızlık yasanabilirdi, o nedenle böylesi yavaş yavaş yükselmek çok daha sağlıklı oldu. Toplam 4,5 saat süren 16 km'lik bir yürüyüşle Ngadi'ye vardik. Burada akşamlar çok hızlı, saat 17.30'da kararma basliyor. Hava kararmadan konaklama yerimizi ve yemeğimizi halletmemiz iyi oldu çünkü sertleşen havayla birlikte elektrikler kesilince, bana uyku tulumuna girip günlük notları yazmaktan başka seçenek kalmadı.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder