17 Ekim 2018 Çarşamba

Annapurna Circuit 9.etap High Camp-Thorung La Pass- Muktinath

15 Ekim 2018. Dokuzuncu ve en önemli etabı bitirdim. Throung La High Camp'tem zirveye ulaşıp ardından da Muktinath'a indim.
İnanilmaz uzun bir parkurdu. İyi ki dün High Camp'e cikmisiz çünkü Thorang Pedi'den Muktinath çok daha zor ve bezdirici  bir parkur kesinlikle. Birgun önce biraz fazla yorulup bugünku zirveyi rahatlatmış olduk.

Sabah 05.30'da yola çıktık, 536 mt yukselip zirve yaptık ve ardından tam 1620 mt indik. Gerçekten sağlam diz istiyor.

Annapurna Circuit, 780 mt'den başlayip 5461 mt'de zirve yapıp tekrar 900 mt'ye inilen 210 km'lik bir maraton. En önemlisi de bu 13-14 gün içinde sürekli yükselip alçalan uzun parkurlarda yolalirken sakatlanmamak, hastalanmamak, suyu ve saglikli beslenmeyi ihmal etmemek. En büyük şansım artık 50 üzeri olmak sanırım çünkü gençler bir yandan eğlenip bir yandan içip bir yandan buralarda her yerde rahatça bulunan marihuana dan bolca nasiplenip bir yandan da bu maratonu tamamlamaya çalışıyorlar. İşleri kolay değil, çok hastalanan var ama gençlik de bu tabii.

Bu arada Throung La Pass için High Camp'te atlarla yardımcı oluyorlar ama bedeli 100$. Sadece 1,5 saat yukarı götürüp bırakıyorlar, sonrasını yürüyerek inmek şartıyla. Yak Karka'da tanıştığımız Amerikalı biri hem midesi hem bağırsakları bozulduğu için iki gün burada yattı ve sonunda zirveye atla taşındı.
İsrailli gençler zirvede çok keyifli bir dans yaptılar. Paylasabilirsem onu da izletmek isterim.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder